صينية بطاطس باللحمة المفرومة

Post Ads 1

 صينية بطاطس باللحمة المفرومة

 

 

صينية بطاطس باللحمة المفرومة

المقادير:

نصف كيلو لحمة مفرومة
بصلة مفرومة
2 فص ثوم مهروس
2 جزر مفروم
2 عود كرفس مفروم
كوب الا ربع بازلاء مجمدة
2 معلقة كبيرة معجون طماطم
2 كوب مرق لحمة او خضار (480 مل)
معلقة صغيرة زعتر ناشف
رشة خل
كيلو بطاطس مقشرة ومقطعة شرائح رفيعة
رذاذ زيت الطهي

طريقة التحضير:

- شوحي اللحمة المفرومة مع الكرفس والبصل والثوم والزعتر والجزر.
- ضيفي مرقة اللحم او الخضار وصلصة الطماطم والخل وخلي المزيج يغلي.
- خففي النار وغطيها وسيبيها على نار هادية لمدة 10 دقايق بس.
- تبلي بالملح والفلفل الأسود حسب الحاجة.
- سخني الفرن مسبقًا على 200 180 درجة مئوية.
- حطي خليط اللحمة في طبق بايركس، وضيفي البازلاء المجمدة واخلطيهم مع بعض ورصي شرائح البطاطس فوقها.
- رشي شوية زيت بالبخاخ فوق البطاطس ودخليها الفرن لمدة 45 دقيقة تقريبًا لحد ما البطاطس تستوي وتاخد لون ذهبي من فوق.
-رشي البقدونس المفروم ورشي القليل من الملح والفلفل الأسود على الوش وقدميها

 

Post Ads 2

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

إرسال تعليق

أحدث أقدم