أرز بالجمبري المتبل
أرز بالجمبري المتبل
أرز بالجمبري المتبل
المقادير:
للأرز:
• 2 كوب أرز بسمتي
• 3 كوب مرقة سمك أو ماء
• 1 بصلة كبيرة مفرومة
• 2 فص ثوم مفروم
• 2 ملعقة كبيرة زيت نباتي
• 1 ملعقة صغيرة كركم
• 1 ملعقة صغيرة بابريكا
• 1 ملعقة صغيرة كمون
• 1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود
• ملح حسب الرغبة
• 2 ملعقة كبيرة كزبرة خضراء مفرومة
للجمبري:
• 400 جم جمبري مقشر ومتوسط الحجم
• 1 ملعقة صغيرة بابريكا
• 1/2 ملعقة صغيرة كمون
• 1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود
• ملح حسب الرغبة
• 2 فص ثوم مفروم
• 1 ملعقة كبيرة زبدة
• 1 ملعقة كبيرة زيت نباتي
• عصير نصف ليمونة
طريقة التحضير:
تحضير الأرز:
1. في حلة سخني الزيت وضيفي البصل المفروم وشوحيه لحد ما يبقى لونه ذهبي.
2. ضيفي الثوم وقلبيه لحد ما تطلع رائحته.
3. ضيفي الكركم، البابريكا، الكمون، والفلفل الأسود وقلّبي كويس.
4. ضيفي الأرز وقلّبيه مع التوابل والبصل لمدة دقيقتين.
5. ضيفي المرقة أو الماء، وملحي حسب الرغبة، وسيبيه على نار عالية لحد ما يغلي.
6. غطي الحلة، ووطّي النار، وسيبي الأرز يستوي على نار هادية لمدة 15-20 دقيقة.
7. بعد ما يستوي، ضيفي الكزبرة المفرومة وقلّبي بخفة.
التسميات:
معلومة