الباستافلورا

Post Ads 1

 الباستافلورا

 

 

 

الباستافلورا

**********

المقادير

2كوب وربع دقيق
3بيضة
-نصف كوب سمنه
كوب الا ربع سكر بودر
-ملعقة صغيرة بيكنج بودر
-ملعقة صغيرة فانيليا
.لتزين الوجه
مربى فراوله او مشمش
2ملعقة جوز هند

الطريقة

تصرب السمنه جيداً ثم يضاف لها السكر البودر ويضرب الخليط جيداً حتى يصير كالقشدة . ثم يضاف البيض ويضرب قليلاً ويضاف له الفانيليا ثم . نضيف البكنج بودر للدقيق ونقلبه ثم يضاف تدريجياً الى الخليط السابق مع التقليب المستمر حتى يصبح عجينه متماسكة , قسمى العجينه تلت وتلتين خودى التلتين وافرديها فى صينيه فرن مدهونه زبدة وافرديى العجينه فيها هاتى بقى المربى سواءفراولةاو مشمش او اى صنف
و ادهنى طبقة مناسبة على وش الباستا فلورا بس حاسبى اوعى المربى توصل للجوانب عشان متتحرقش الثلث اللي فاضل من العجين قطعه حتت صغيره وافرده رول او احبال طويله رفيعه واحطه علي العجينه خطوط بالطول وبعدين فوقها خطوط بالعرض(علي شكل شبكه)وممكن تعملي كور صغيره جدا وتضعيها في نصف كل مربع لاعطاء شكل جمالي (اختياري) وفي ناس يبشروا باقي العجينه علي الوش بعد ميجمدوا العجينه كله تبع زوقك
تكونى يا قمر مجهزة الفرن درجة حرارة متوسطة 180و على الرف الاوسط ولمده 30 دقيقه متفتحيش الفرن علشان مش تهبط منك لما تبرد قطعها وبالهنا

 

Post Ads 2

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

إرسال تعليق

أحدث أقدم