كاليماري مقرمش

 كاليماري مقرمش 

 

 

كاليماري مقرمش

كاليماري مقرمش 

المقادير

• 500 جم كاليماري مقطع حلقات
• 1 كوب دقيق
• 1 كوب بقسماط (ويفضل البانكو عشان قرمشة أحسن)
• ½ كوب نشا ذرة
• 2 بيضة
• ½ كوب حليب
• 1 ملعقة صغيرة بابريكا
• ½ ملعقة صغيرة ثوم بودرة
• ½ ملعقة صغيرة بصل بودرة
• ½ ملعقة صغيرة فلفل أسود
• ½ ملعقة صغيرة ملح
• زيت للقلي

طريقة التحضير

1. اغسلي الكاليماري كويس وانقعيه في الحليب لمدة 30 دقيقة عشان يبقى طري ومش زفاري.
2. في طبق، اخلطي الدقيق مع النشا، البابريكا، الثوم والبصل البودرة، والملح والفلفل.
3. في طبق تاني، اخفقي البيض مع رشة ملح وفلفل.
4. في طبق ثالث، ضعي البقسماط (ولو بانكو يبقى أحسن).
5. طلّعي الكاليماري من الحليب، غمسيه في خليط الدقيق، بعدين في البيض، وأخيرًا في البقسماط. كرري العملية لو عايزة قرمشة أكتر.
6. سخني الزيت كويس على نار متوسطة، واقلي الكاليماري لحد ما يبقى دهبي ومقرمش.
7. طلّعيه على ورق مطبخ عشان يمتص الزيت الزايد.
💡 تركات تخلي الكالماري مقرمش زي الجاهز:
• النشا مع الدقيق بيعمل قوام خفيف وهش.
• نقع الكاليماري في الحليب بيخليه طري وبيقلل الزفارة.
• استخدام البانكو بدل البقسماط العادي بيدي قرمشة أقوى.
• القلي على نار متوسطة بيساعده ياخد لون دهبي بدون ما ينشف.

  صوص الكاتشب

• ½ كوب كاتشب
• 1 ملعقة صغيرة عسل
• ½ ملعقة صغيرة خل أبيض
• ¼ ملعقة صغيرة بابريكا
• رشة ثوم بودرة
اخلطي كل المكونات مع بعض، وقدميه مع الكاليماري وهو سخن.. هيبقى أحلى من المطاعم 
بالهنا والشفا  

 

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2