قراقيش الشوفان الصحية بالشمر واليانسون
قراقيش الشوفان الصحية بالشمر واليانسون
المكونات:
٢ كوب دقيق شوفان( او كوب دقيق شوفان وكوب دقيق اسمر )
٢ معلقه كبيره سمسم محمص
نص كوب زبادى او ثلث كوب حليب او ماء
معلقه صغيره عسل أبيض
معلقه صغيره شمر بودر
معلقه صغيره يانسون بودر
٢ معلقه صغيره بيكنج بودر
او نص معلقه صغيره بيكنج ومعلقه صغيره خميره
ربع معلقه صغيره ملح
الطريقه:
- نقوم بخلط المكونات الجافه الشوفان والشمر واليانسون والبيكنج بودر والملح
- فى حاله استخدام البيكنج بودر فقط يفضل استخدام الزبادى ( اللبن الرايب )
- في وعاء نخلط الزيت والسمنه مع الزبادى ومعلقه العسل
نضعهم على خليط المواد الجافه ونبدا نجمع العجين لحد ما يكون كوره ناعمه
نتركها ترتاح ل١٠ دقائق من العجين
بنبدا نشكله على طول ويدخل الفرن الساخن
- فى حاله استخدام الخميره يفضل استخدام الحليب او الماء بنذوب الخميره والعسل فيهم ونتركها ل١٠ دقائق
- بنضيف الزيت والسمنه على الخليط الجاف ونبدا نفركه معاهم لحد كل الدقيق ما يتشرب من الماده الدهنيه
بعدين نضيف خليط الخميره ونلم العجين بدون عجن
لو احتاجت سائل بنزود معلقه كبيره
نغطيه ونتركها تخمر ساعه
نبدا نشكلها ونتركها من ربع لنص ساعه تخمر ثانى وتدخل الفرن الساخن وبالف هنا
- ملاحظات لو العجينه بتلزق ولينه تمام لان الشوفان بيتشرب كل السائل ما بنزود اى دقيق ثانى زياده عن ال٢ كوب
Labels:
معلومة