جلاش بحشو المهلبية او القشطة

  جلاش بحشو المهلبية او القشطة

 

جلاش بحشو المهلبية او القشطة

 

جلاش بحشو المهلبية او القشطة الكدابة👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳👩‍🍳👌👌

مكوناته 😍

لفة جلاش
كوب سمنة سايحة او زبدة بس انا بفضل السمنة

للمهلبية: 😍

٣ كوب حليب
٣ معالق نشا كبار
فانيليا
2معلقة كبيره قشطه (اختياري )

للشربات: 🥰

٢ كوب سكر
٢ كوب ماء
فانيليا
عصرة ليمون

الطريقة:🤩

هنجيب صينية ندهنها سمنة كويس جدا ونحط اول طبقة من الجلاش وبفرشة ندهنها دهنة خفيفة ونحط طبقة كمان وندهنها ونكررها نعمل من تحت ٦ طبقات جلاش علشان هتبقي دي الطبقة اللي شايلة المهلبية ونحط القشطة الكدابة عليها ونكرر نفس طبقات الجلاش من فوق هيبقوا ٤ طبقات وبعد كدة السمنة اللي هتبقي هنحطها علي الوش بعد ما نقطعه المهم الجلاش يبقي شارب السمنة وبعد ما يطلع من الفرن نصفيه من الزيادة وندخلها الفرن علي درجة حرارة ٢٠٠ نعمل الفرن تحت بس اول ربع ساعة وبعد كدة فوق وتحت ياخد لون دهبي حلو ونطلعه وهو سخن نحط الشربات البارد وبالهنا والشفا..🥰

طريقة المهلبية:🥰

نحط الحليب علي البارد عليه النشا و القشطة والفانيليا ونقلبهم كويس لحد ما يدوبوا ونحطهم علي النار ونفضل نقلب لحد ما الخليط يتقل ونسيبوا يبرد خالص
صلوا على الحبيب المصطفى

 

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2

Advertising Space