خبز التورتيلا

خبز التورتيلا

 

 

خبز التورتيلا

 

خبز التورتيلا🫓🫓🫓

المقادير:👇✍️

- 3 كوب دقيق لجميع الأغراض👌☺️
- معلقة صغيرة ملح🧂🧂
- نصف معلقة صغيرة بيكنج بودر☺️🧂
- ثلث كوب زيت زيتون أو زيت نباتي🧈
- كوب ماء دافي للعجن🔥💦

طريقة التحضير:👇👇✍️✍️

- اخلطي الدقيق والملح والبيكنج بودر لحد ما يمتزجوا مع بعض كويس.👌
ضيفي الزيت وافركي وبعدين ضيفي الماء💦 واعجني حتى لحد ما تحصلي على كرة متماسكة👌 ويتم امتصاص كل السوائل👌، ولو كانت العجينة لزجة معاكي ضيفي المزيد من الدقيق بمقدار معلقة كبيرة في كل مرة حسب الحاجة. (يجب أن تكون العجينة طرية وناعمة من حيث الملمس).👌👌👌👌
- انقلي العجينة على رخامة مرشوشة بالقليل من الدقيق. وقسميها لـ 16 قطعة متساوية.🔪🔪👌
- اقلبي كل قطعة وغطيها بالدقيق وشكلي كل قطعة على شكل كرة وافرديها بكف ايدك.🔪☺️🖐️
- غطي كرات العجين المسطحة بفوطة مطبخ نظيفة وخليها ترتاح لمدة نصف ساعة على الأقل.⏰⏰⏰⏰
- سخني طاسة تيفال على نار متوسطة🔥🔥🔥. افردي وشكلي كل قطعة عجين على شكل دائرة.🫓🖐️
- حطي دائرة عجين واحدة في الطاسة 🔥🖐️وسيبيها تستوي لمدة دقيقة⏰ أو لحد ما يظهر على الجزء اللي تحت بقع بنية والسطح اللي فوق يعمل فقاعات👍😂.
- لو تحمر اللون بسرعة، قللي النار شوية. 🔥🤌🤌ولو خد أكتر من دقيقة لرؤية بقع بنية ذهبية على الجزء السفلي من التورتيلا، زودي النار شويه.🤌🤌🤌🔥🔥
- اقلبي على الوش التاني وسويه لمدة 15-20 ثانية⏰⏰⏰⏰. لازم التورتيلا🫓🫓🫓 تكون لطيفة وناعمة ولكن فيها بعض البقع البنية الصغيرة على السطح زي الصورة كده.👇🌹
- ارفعيها على قطعة قماش نظيفة وغطيها وكرري العملية لحد الانتهاء من الكمية🖐️👌.
- ممكن تخزينها في طبق محكم الغلق أو في كيس في درجة حرارة🔥🔥🔥🔥 الغرفة لمدة 24 ساعة⏰⏰⏰⏰ أو في الثلاجة لمدة تصل لأسبوع واحد.🥶🥶🥶
للتجميد ، افصلي التورتيلا عن بعضها بورق زبدة أو ورق مشمع وحطيها في كيس وبعدين دخليها الفريزر🥶🌹.
✍️متنسوش لايك ودعوه حلوه ومتابعه للصفحه ✍️
صلو على النبي 🥰🥰

 

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2

Advertising Space