طريقة عمل بيتزا رول
طريقة عمل بيتزا رول
حاجة كده اختراع زى السينابون الحادق تنفع على السحور او وجبة فطار خفييفة مع سلطة
مقادير العجينة
كيلو دقيق
2 ملعقة كبيرة ممسوحة خميرة فورية
1 ملعقة كبيرة سكر
1 ملعقة كبيرة ممسوحة ملح
¼ كوب زيت زيتون او زيت ذرة
تخلط الخميرة مع الماء والسكر وجزء من الدقيق، ويقلب جيدا جدا حوالي ٥ دقائق حتى قوام مثل الزلابية
تترك العجينة لتختمر حوالي ١٥ دقيقة
ثم تضاف باقي المكونات وتعجن جيدا جدا حوالي ١٠ دقائق حتى تصبح عجينة ملساء وطرية
تترك العجينة لترتاخ وتختمر حوالي ساعة
الحشوات زى ما تحبوا جبنة موتزريلا وشيدر وصلصة بيتزا وفلفل الوان وزيتون قطع او اى حشوة تحبوها نفرد العجين مستطيل ونحشي اللي احنا عاوزينه مع جبن ونلف الرول ونقطعه مثل السينابون ونتركه يخمر ربع ساعة في الصينيه وندخله الفرن على درجة حرارة وسط
ويطلع بالف هنا
Labels:
معجنات