طريقة عمل طاجن المكرونه
طريقة عمل طاجن المكرونه زي محلات الكشري
بسيط وسهل وموفر من ربع كيلو مفروم تعملي طاجن مشبع لكذا فرد باذن الله ....
هنحتاج...
لللحمه المعصجه ....
ربع لحم مفروم
ملح فلفل جوزه الطيب
للصلصه....
لتر عصير طماطم
معلقه ثوم مفروم
معلقتين خل
ملح، كمون، بهارات كشري ،بابريكا
زيت
ومكرونه قلم نيه
اولا...هنعصج اللحمه باننا ندبل البصله فالزيت وننزل بالمفروم والتوابل عدا الملح فالاخر عشان اللحمه متكلكعش فالسوا ونقلب لحد ماتستوي نحط الملح.
ثانيا... الصلصه هندبل الثوم فالزيت ولما يصفر ننزل بالخل بعدين عصير الطماطم والتوابل ونسبها تتسبك شويه ونطفي .
ثالثا...نجيب طاجن فخار او بايركس غويط بقا عشان نرص طبقنا
هندهنه زيت ونحط اللحمه المفرومه الاول بعدين المكرونه وتكون نيه ونصب الصلصه عليهم ولازم المكرونه تتغطي كويس بسائل الصلصه لو متغطاش نزود شويه مايه سخنه ونغطي الطاجن بغطا حله او فويل وندخله الفرن ع 250درجه ثلث ساعه تقريبا ونطلعه نقلبه فطبق
التقديم وبالهنا .
Labels:
معلومة