طريق عمل الناجتس
طريق عمل الناجتس
المقادير
ربع كليو بانية او صدور فراخ فيليه
2 معلقة كبيرة بقسماط ناعم
معلقة صغيرة من البيكج بودر
ملح
نصف معلقة صغيرة فلفل اسود
نصف معلقة صغيرة بابريكا
نصف معلقة صغيرة توم بودر
نصف معلقة صغيرة بصل بودر
نصف معلقة صغيرة بهارات فراخ
بقسماط كرسبي
معلقة من البقسماط الناعم
1 عدد بيضة
نصف كوب لبن
الطريقة
اول حاجه هنجيب البطاطس نغسلها كويس جدا ونسلقها بقشرها عشان متشربش مياة وبعد ما تسلق نقشرها ونسيبها علي جمب
تاني حاجه هنجيب ربع البانية ونجيب البطاطس او الغيش ونحطهم في الكبه نفرمهم كويس جدا وبعدين نحط التوابل اللي ذكرتها في المقادير ونقلبهم كويس جدا لحد ما يتجانسوا مع بعض
نجيب بقي لمرحله التشكيل ندهن ايدينا بشويه من الزيت ونشكل الفراخ زي الناجتس بظبط مش لازم تبقي كبيرة ممكن نعملها زى الصورة عشان تتدينا كمية اكبر وبعدين هندخلها الفريزر تتجمد عشان تسمع
و نحطها في البيض والبقسماط الكرسبي وبعد ما اتجمدت معانا هنحضر وعاء ونحط فيه البيضه و نصف كوب اللبن ونحط عليه فلفل اسود عشان الزفارة البيض ونحط في
طبق تاني البقسماط الكرسبي وعليه معلقة من البقسماط الناعم وننزل الناجتس في خليط البيض واللبن وبعدهم علي البقسماط الكرسبي نخلص الكمية ونطلع علي قد الغداء ونشيل الباقي في الفريزر ...وبالف هنا
Labels:
معلومة