خرشوف باللحمة المفرومة
خرشوف باللحمة المفرومة
المقادير:
كيلو خرشوف او كيس خرشوف جاهز مفرزر
1/2 ك لحم مفروم معصجة
2.5كوب باشميل
جبنه موتزرلا
الحشو : لحمه عصاج
1 حبة متوسطة بصل مفروم
1/2 كوببسله وجزرر مسلوقين
200 جرام لحم مفروم
صلصة البشاميل :
3ملعقة كبيرة زبدة
3 ملعقة كبيرة دقيق
2.5 كوب حليب
1/2كوب كريمه
ملح فلفل ابيض جوزةالطيب
الطريقة:
نظفي الخرشوف وقشريه ثم اسلقيه في مقدار من ماءوخل ومعلقة دقيق تقريبا 5 دقايق ثم يصفى .
جهزى الحشوة
فى طاسه على النار ضعي الزيت، سخنيه على نار متوسطة، أضيفي البصل وقلبي إلى أن يلين، أضيفي اللحم ثم قلبي ليجف ويصبح لونه بني.أضيفي الملح ،الفلفل، البهارات والخضار، قلبي خليط اللحم والخضروات اتركيها لبضع دقائق لتنضج.
ثم اقلي الخرشوف في الزيت لمدة دقيقة ثم جيبى بايركس مدهونه سمنه واسكبى فى قاعه 4معالق باشميل ثم رصى قطع الخرشوف في الصينية
ضيفي لكل خرشوفة ملعقتين لحمة عصاج اسكبي الباشميل فوق اللحمة ثم جبنه موتزرلا يدخل الفرن حتي تمام النضج
Labels:
معلومة