كوسة بالبشاميل
![]() |
كوسة بالبشاميل |
المقادير
1½ كيلو كوسة متوسطة الحجم
1 عدد بصل مفروم ناعم
ملح +فلفل اسود + سبع بهارات
4 مكعب زبدة
2 ملعقة كبيرة زيت
5 ملعقة كبيرة دقيق
1 لتر حليب
250 جرام كريمة طهي
1 عدد بيض
2 ملعقة كبيرة قشطة
الخطوات
نغسل الكوسة ونقطعها شرائط سميكة بالطول
في طاسه علي النار نضع 2 مكعب زبدة و معلقة زيت و نقوم بتشويح الكوسة
و نضيف رشه ملح و فلفل اسود صغيره الي ان تأخذ لون ذهبي و نرفعها من على النار
لعمل عصاج اللحم
في نفس الطاسة نضع اللحم المفروم ثم البصل و نصف معلقه صغيرة ملح
½معلقة فلفل اسود و½ معلقة صغيرة سبع بهارات و نقلبهم الي ان يتعصج اللحم
لعمل البشاميل
في حلة على النار نضع 2 مكعب من الزبدة و ملعقة زيت
ثم نضيف 5 معالق كبار من الدقيق و نقلب الى أن يصبح لونه ذهبي
نهدىء النار تماما و نضيف اللبن و نقلب ثم كريمة الطهي
و نقلب الي ان نصل الي قوام كريمي للبشاميل
نضع البيضة فوق البشاميل بعد ان يبرد قليلا و ملح و فلفل اسود
اخيرا نحضر صينية مستطيلة
نضع طبقه كوسة ثم لحم مفروم ثم كوسة ثم البشاميل
اخيرا نضع قطع القشطة علي وجه الصينية بالتساوي
نسخن الفرن علي درجة 200و نضع صينية الكوسة
لمدة 30 الي 40 دقيقة حتي يصبح الوجه احمر
و تقدم و بالهنا
Labels:
معلومة