كوسة بالبشاميل

 كوسة بالبشاميل

 

 

كوسة بالبشاميل
كوسة بالبشاميل

المقادير

1½ كيلو كوسة متوسطة الحجم
½ كيلو لحم مفروم
1 عدد بصل مفروم ناعم
ملح +فلفل اسود + سبع بهارات
4 مكعب زبدة
2 ملعقة كبيرة زيت
5 ملعقة كبيرة دقيق
1 لتر حليب
250 جرام كريمة طهي
1 عدد بيض
2 ملعقة كبيرة قشطة

الخطوات

نغسل الكوسة ونقطعها شرائط سميكة بالطول
في طاسه علي النار نضع 2 مكعب زبدة و معلقة زيت و نقوم بتشويح الكوسة
و نضيف رشه ملح و فلفل اسود صغيره الي ان تأخذ لون ذهبي و نرفعها من على النار
لعمل عصاج اللحم
⁠في نفس الطاسة نضع اللحم المفروم ثم البصل و نصف معلقه صغيرة ملح
½معلقة فلفل اسود و½ معلقة صغيرة سبع بهارات و نقلبهم الي ان يتعصج اللحم

لعمل البشاميل

في حلة على النار نضع 2 مكعب من الزبدة و ملعقة زيت
ثم نضيف 5 معالق كبار من الدقيق و نقلب الى أن يصبح لونه ذهبي
نهدىء النار تماما و نضيف اللبن و نقلب ثم كريمة الطهي
و نقلب الي ان نصل الي قوام كريمي للبشاميل
نضع البيضة فوق البشاميل بعد ان يبرد قليلا و ملح و فلفل اسود
اخيرا نحضر صينية مستطيلة
نضع طبقه كوسة ثم لحم مفروم ثم كوسة ثم البشاميل
اخيرا نضع قطع القشطة علي وجه الصينية بالتساوي
⁠نسخن الفرن علي درجة 200و نضع صينية الكوسة
لمدة 30 الي 40 دقيقة حتي يصبح الوجه احمر
و تقدم و بالهنا

 

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2