خبز الكيزر
خبز الكيزر
المقادير :
)3 كوب دقيق (450) جرام -
- ربع كوب حليب دافي (60) مل)
- 2 بيضة كبيرة
- 2 معلقة كبيرة سكر (25) جرام)
- 2 معلقة كبيرة زبدة بدرجة حرارة الغرفة (25) جم)
- 2 معلقة صغيرة خميرة فورية (10) جرام)
معلقة صغيرة ملح (5) جرام)
ربع كوب سمسم 50 جرام)
طريقة التحضير :
- في طبق كبير حطي ربع كوب من الماء والسكر والخميرة وقلبي كويس خلي الطبق في مكان دافي لمدة 15 دقيقة.
ضيفي الدقيق والحليب وبيضة واحدة والزبدة والملح واعجني بايديكي.
- ضيفي باقي الماء ببطء واعجني باستمرار لحد ما تتكون معاكي عجينة طرية ومتماسكة.
- غطي الطبق بفوطة نظيفة، وسيبيها في مكان دافي لمدة 45 دقيقة.
شكلي العجين إلى 8 كرات متساوية في الحجم، وبعدين رصيهم في صينية مبطنة بورق الزبدة.
سخني الفرن على درجة حرارة 200.
- غطي الصينية بفوطة نظيفة، وخليها في مكان دافئ لمدة 45 دقيقة.
- في طبق صغير اخفقي البيضة مع القليل من الفلفل الأسود وادهني وجه الخبز بالخليط ورشي السمسم، وبعدين دخلي الصينية في الفرن لمدة 20 - 25 دقيقة
Labels:
معلومة