طريقه السينابون
طريقه السينابون الشتوي
المقادير
الحشو
نص كوب سكر
٢ معلقه قرفه
٢ معلقه زبده
الصوص الابيض( اختيارى )
١٠٠ جرام جبن كريمى او جبن مثلثات
معلقة كبيرة زبدة
نص كوب سكر بودر
الطريقه
ف بوله ضيفي الخميرة والسكر واللحليب والبيضة وقلبيهم مع بعض ليدوب السكر
ضيفي الدقيق بالتدريج ورشه الملح واعجنى كله مع بعضه
ثم ضيفي الزبده وكملي عجن وسبيها تخمر
فردت العجينه على شكل مستطيل وضيفت الحشو
فردت الزبده علي العجينه ووزعت السكر والقرفه علي الزبده
ولفيتها رول وقطعتها بأحجام متوسطة
ورصيتهم ف الصنيه مدهونه سمن او زيت
سيبت السينابون يخمر تانى لمدة ١٠ دقايق
ويدخل الفرن ساخن مسبقا
علي درجة حرارة ١٨٠ لمده نص ساعه
لما يخرج ضيفي الصوص الابيض
وممكن تضيفي شيكولاته ونوتيلا او كراميل
اى صوص بتفضلوة
Labels:
معجنات