طريقة عمل المقلوبه
طريقة عمل المقلوبه
*******
المكونات
لحمه او دجاج( 3/4 استواء)
2 طماطم
3جزر
2 بطاطس
كيلو بتنجان رومي
2 كوب رزمصرى منقوع لمدة ساعه
بهارات ملح فلفل اسود حبهان بودر قرفه بودر
الطريقه
بقطع كل حاجه حلقات البطاطس والجزر و البتنجان وبحمرهم في نفس الزيت يعني بعد ما بحمر البتنجان انزل البصل في نفس الزيت البصل تدبليه بس مش يتحمر اوي
نصفي الدجاج من الشوربه ونحطو بأسفل الحله ويستحسن تكون تيفال مع شوية زيت ذرة وملعقة سمنة ونخليه ياخد لون شويه ونصف فوقه وطرنشات بصل والبيتنجان على جوانب الحله ونرص البطاطس والجزرونحط الرز ونضع عليه نص ملعقة صغيرةحبهان مطحون وقرفة مطحونة نص معلقه كركم ونص معلقه كاري رشه جوزه الطيب ورشة فلفل وملح ونضيف شوربه سلق الدجاج وبعد كده نحطها على النار ونغطيها واما الرز ينشف نحطها على نار هاديه لما تستوى قبل ما اطفي بسخن معلقتين زيت وبضفهم فوق الرز بيعطي للرز لمعه وبيتفلفل اكتروبعدين نقلبها فى صينيه
Labels:
معلومة