نصايح جدتي لتفريز الطعام
نصايح جدتي لتفريز الطعام

نصايح جدتي لتفريز الطعام
جدتي كانت دايمًا تقول:
خدي الحكم دي وطبّقيها، وهتشوفي الفرق بنفسك
مافيش حاجة بتفضل للأبد! اكتبي التاريخ، واستخدمي الأقدم أولًا.
قلم سهل القراءة أو ستيكر بسيط هيوفّر عليكي الحيرة.
اعملي حصص “طبخة جاهزة” — كل كيس فيه كمية تكفي وجبة واحدة.
نقطة زيت أو عصرة ليمون قبل التفريز تحفظ اللون والطراوة.
“استني يبرد يا بنتي، هنبوّظ الفريزر!” 
السخونة ترفع حرارته وتفسد الأكل اللي حواليها.
الكيس الرفيع بياخد ريحة الفريزر! اختاري السميك والمُحكم.
زي ما كانت جدتي تعمل — ورقة على باب الفريزر بكل المحتويات وتواريخها.
قلّبيها في زيت سخن خفيف، صفيها، برديها، وبعدها فرّزيها… اللون والطعم يفضلوا زي الفل 
قطّعيهم (صدور – وراك – مكعبات للشوربة) وكل نوع في كيس لوحده.
زي الفول والحمص، صفيهم بعد النقع وافرزيهم جاهزين — هتوفرّي نص وقت الطبخ!
سيبي مساحة صغيرة للهواء، لأن الأكل بيتوسع شوية لما يجمد.
الكياس تمشي، بس العلبة أحسن للشوربة والصلصات علشان ما تتكسرش في الفريزر.
افردي الفواكه أو الخضار على صينية أولًا ساعتين، بعدين حطيهم في كيس — كده ما يلزقوش في بعض.
ده أهم تحذير من جدتي! لأن ده يفسد الأكل بسرعة.
خلي للحلويات رف لوحدها... محدش يحب ريحة البصل في الكنافة 
بكده تكسبي وقت وقت الطبخ، والطعم يفضل طبيعي أكتر.
“نضفيه يا بنتي زي ما تنظفي بيتك، عشان الأكل يفضل عايش مبسوط!” 

جربيهم... وادعيلها 

تعليقات
إرسال تعليق