طريقة عمل الكنافة بالقشطة

 طريقة عمل الكنافة بالقشطة

 

 

طريقة عمل الكنافة بالقشطة

كنافه اول يوم رمضان 🕌🌛

الكنافه دي هتدخل جوه قلبك بجد تحفه جدا 😋

والحشوه حكايه 😋😋طريقة عمل الكنافة بالقشطة:

المكونات

1/2 كيلو كنافه
كوب الا ربع سمن سايحه

للقشطه:

2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره نشا
كوب قشطه
الشربات :
1 او/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا

تحضير الشيرة او القطر:

نخلط مكونات الشربات كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما

تحضير القشطه:

ندوب النشا في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما و تصبح القشطه جاهزه
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
- نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح
- و توضع فى الفرن
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها الشيرة البارد
بالهنا والعافية

 

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2