أصابع الكنافة المبرومة بالجبنة والقشطة

 أصابع الكنافة المبرومة بالجبنة والقشطة

 

 

أصابع الكنافة المبرومة بالجبنة والقشطة

أصابع الكنافة المبرومة بالجبنة والقشطة


المقادير:

• 1/2 كيلو كنافة شعر
• 1/2 كيلو جبنة عكاوي (أو أي جبنة حلوة قابلة للذوبان)
• 1 كوب قشطة بلدي أو قشطة طازة
• 2 كوب (480 جم) زبدة مذابة
• فستق مجروش للتزيين
• 2 كوب (400 جم) سكر
• 1 1/2 كوب (360 مل) ماء
• عصير نصف ليمونة

طريقة التحضير:


تحضير الجبنة:

ننقع الجبنة العكاوي في ماء لمدة 6 ساعات على الأقل، مع تغيير الماء كل ساعتين عشان نخلصها من الملوحة. قبل الاستخدام، نصفيها كويس ونضغط عليها في قماشة نظيفة عشان نزيل أي سوائل زائدة.

تحضير الشربات:

في حلة على النار، نحط السكر مع الماء ونقلب لحد ما يدوب السكر. أول ما يبدأ يغلي، نضيف عصير الليمون ونسيبه على نار هادية لمدة 10 دقائق، وبعدها نرفعه من على النار ونسيبه يبرد.

تحضير الكنافة:

نفكّك الكنافة ونفردها بشكل طولي جنب بعضها عشان تبقى زي الشريط الطويل.

نخلط الجبنة المصفاة مع القشطة ونحط مقدار مناسب على طرف الكنافة.

نبدأ نلفها على الحشوة ونبرمها كويس لحد ما تبقى شكل اسطوانة متماسكة.

نرص أصابع الكنافة في صينية مدهونة بالسمنة، ونوزع باقي السمنة المذابة فوقها.

ندخل الصينية فرن سخن على درجة حرارة 180°م لحد ما لونها يبقى دهبي جميل.

التقديم:
اول ما نخرجها من الفرن، نسقيها بالشربات البارد ونزينها بالفستق المجروش.

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2