طاجن لحمة بالخضار
طاجن لحمة بالخضار
طاجن اللحم الشرقى بالبهارات الشهيه مع تشكيلة الخضار اللذيذة المختلطة بمرق اللحم
المكونات
• 1 كيلو لحم مكعبات
• 2 جزر حجم كبير مقطع الى شرائح متوسطه
• 2بصلة حجم كبير مقطع الى شرائح
• 2حبات بطاطا متوسطه مكعبات
• قرع أخضر مكعبات
3 طماطم مكعبات
• فلفل اخضر (حسب الرغبة)
• 2فص ثوم مهروس
• 3ملاعق زيت زيتون
• 2ملعقة معجون طماطم
• معلقه صغيرة بهارات اللحم
• فلفل اسود و ملح حسب الرغبه
• ملعقة صغيرة بابريكا مدخنه
• ملعقة صغيرة ثوم باودر
• معلقه صغيره من الكزبره المجففة
ملحوظة ممكن تزودى الخضار المفضل ليكى او تقللى حسب الرغبة
التحضير
ـ فى وعاء متوسط اخلطى زيت الزيتون ومعجون الطماطم والثوم المهروس و بهارات اللحم و الملح و الفلفل الاسود و البابريكا و الثوم الباودر والكزبرة
ـ فى وعاء كبير ضعى اللحم مع الخضار و اضيفى عليه التتبيلة وقلبى جيداً
ـ فى طاجن كبير رصى الخضار و اللحم طبقات ( طبقة لحم فى القاع ثم خضار و لحم و هكذا)
ـ ثم غطيها بورق الزبدة و الاليمنيوم.
ـ اخبزيها فى فرن مسخن مسبقا على درجة حرارة مرتفعة لمدة ساعتين ونصف ل 3ساعات .
ـ تقدم ساخنه مع الارز الابيض او الاصفر مع رشة بقدونس طازج
صحة و بالشفاء
Labels:
معلومة