فيليه السمك بالزبدة والليمون
فيليه السمك بالزبدة والليمون
المكونات
1/2 كيلو سمك فيليه (قشر بياض أو بلطي )
1/4 كوباية دقيق
1/2 فلفل أسود صغيرة
3 زيت زيتون او عادي
4 زبدة كبار
3 فصوص توم مفروم
ليمونة قشر وعصير
1/4 كوباية ماية
بقدونس
الطريقه
حننزل بالسمك بعد ماغسلناه في طبق حطيت فيه الدقيق والملح والفلفل شريحة شريحة نغطيها كويس بالدقيق …
نجيب طاسة كبيرة سخني زيت الزيتون على نار متوسطة وانزلي بشرايح السمك من 3 ل 4 دقايق على كل جنب لحد مايآخد معاكي لون دهبي وخرجي السمك حطيه في طبق على جنب ..
وفي نفس الطاسة وعلى نار هادية حطي الزبدة واول ماتدوب حطي التوم واول ماريحته تطلع ويصفر حطي عليه قشر الليمون وعصير الليمون والماية وقلبيهم كويس مع بعض وسيبيهم يغلوا من دقيقتين لتلات دقايق ..
نآخد السمك وننزل بيه في الطاسة اللي فيها الصوص ونوزع الصوص فوقيه ونسيبه دقيقتين كده يادوب يسخنوا مع بعض …
نغرف في طبق التقديم ونرش فوق الوش بقدونس ونزين بحلقات ليمون وقدمي جنبه رز ابيض او بطاطس محمره وسلطةوبالف هنا وعافيهمتنسوش تصلوا على الحبيب المصطفىافتكرونى بدعوة حلوة زيكم
Labels:
معلومة