تصنيع مرق الدجاج

تصنيع مرق الدجاج

 

 

تصنيع مرق الدجاج

 

تصنيع مرق الدجاج (تجارية)

==================
عبارة عن منتج غذائي يتكون من الملح وبعض المواد المالئه ومجموعه من التوابل والبهارات ومعززات النكهة ومكسبات الطعم ولحم الدجاج المجفف بالإضافة الي زيت النخيل المهدرج
المكونات:
======
** %33 ملح.
** %18 سكر.
** %16 مالتوديكسترين.
%12.5 نشا ذره.
** %5 احادى جلوتومات الصوديوم.
** %4.5 بصل بودر.
** %2.5 زيت نخيل مهدرج.
** %2 دهن دجاج.
** %2 لحم دجاج مجفف.
** %1.8 مستخلص خميره.
** %1.7 توابل وبهارات.
** %0.5 اينوزينات وجوانيلات الصوديوم.
** %0.5 مكسب طعم دجاج.
ملحوظة:
======
الاختلاف الاساسي بين مكعبات المرقه السوفت والهارد هو نسبه الدهن حيث تكون نسبه الدهن في مكعبات السوفت تتراوح بين 18-20%
بينما مكعبات الهارد تكون نسبه الدهن حوالى 4,5-6% ولذلك قد تسوق مكعبات المرقه الهارد تحت مسمى (مكعبات مرقه دجاج منخفضة الدهن)
طريقة التصنيع:
==========
يحتاج هذا النوع من مكعبات المرقه الي خلاط خاص لتصنيعها ذو سرعات عاليه high speed mixer وذلك لضمان جوده الخلطه وتمام تجانسها وكونها في صوره تسمح بتعبئتها على ماكينات التعبئه بدون مشاكل ويتكون خلاط المرقه الهارد من اربعه وحدات هى:
- وحده تغذيه.
- وحده اساله الدهن.
- وحده الحقن.
- وحده الخلط.
** بعد وضع المكونات بالخلاط يتم التشغيل على برنامج التشغيل المبرمج عليه الخلاط حسب نوع المرقه المصنعه وتستمر دوره التشغيل من 8-15دقيقه.
** بعد التصنيع يتم وضع الخلطه في غرفه تبريد لمده 12 ساعه علي درجه حراره من 10-12 درجه مئويه.
** بعد التبريد يتم التعبئة على ماكينات التعبئه واللتى تقوم بتشكيل وكبس المكعبات حسب الشكل والوزن المحدد ثم يتم تغليف المكعبات بالورق الخاص بها وتعبئتها حسب نوع التعبئه المطلوب ثم كرتنه المنتج استعدادا للتداول.
 
Making of chicken broth (commercial)
==================
It is a food product consisting of salt, some fillers, a combination of spices, spices, flavor enhancers, taste gains, dried chicken as well as infused palm oil
The ingredients :
======
** 33 % salt.
** 18 % sugar.
** 16% Maltodextrene.
12.5% particle starch.
**5% Sodium Glutomate
**4.5% Onion Powder
**2.5% Infused Palm Oil.
** 2% chicken fat.
**2% Dried Chicken.
**1.8% yeast extract.
** 1.7% spices and spices.
**0.5% Inosines and Sodium Guanellate.
**0.5% chicken taste gain.
Note:
======
The main difference between soft and hard broth cubes is the fat ratio, where the fat ratio in soft cubes is between 18-20%
While hard cubes have a fat ratio of about 4,5-6%, so hard broth cubes may shop under called (low fat chicken broth cubes)
Manufacturing method:
==========
This type of broth cubes needs a special mixer to manufacture it with high speed high speed mixer. This is to ensure the quality of the mixture, its fullness, and being in its shape, allows it to be filled on the filling machines without problems. The hard broth mixer consists of four units:
- Alone Feeding Him .
- Just ask about the oil.
- Only the injection .
- Alone in the mix.
** After placing the ingredients in the mixer, the operator programmed on the mixer according to the type of broth manufactured and the operation lasts for 8-15 minutes.
** After manufacturing, the mixture is placed in refrigerated rooms for 12 hours at a temperature of 10-12 degrees Celsius.
** After refrigeration, the filling machines are packed, which shape and compress the cubes according to the specified shape and weight, then the cubes are wrapped with their paper and filled according to the required filling type, then the product is boxed ready for trading.

 

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2

Advertising Space