طريقه عمل ارز بالخضار واللحمه المفرومه
طريقه عمل ارز بالخضار واللحمه المفرومه |
طريقه عمل ارز بالخضار واللحمه المفرومه
المقادير
٢ كوب ارز
¼ كيلو لحمه مفرومه
١ حبه بصل مفروم
١ قص صوم مفروم
١ حبه فلفل احمر مفروم ناعم
٢ حبه جزر مقطع مكعبات
نصف كوب بازلاء
نصف معلقه صغيره ملح
ربع معلقه صغيره فلفل اسود
مرق او ماء مغلي ( للتسوية )
دره حلوه (اختياري)
طريقه التحضير
سخني الزيت في حله على النار
ضيفي اللحمه المفرومه والبصل وقلبي لمده دقيقتين
ضيفي الارز والثوم واخلطي حتى تمتزج المكونات
اضيفي المرق والفلفل الاحمر والجزر واتركي المزيج حتى يغلي غطي الوعاء وخففي النار واتركي الحله على النار لمده 10 دقائق حتى ينضج الارز تبلي بالملح والفلفل الاسود ثم اضيفي البازلاء واتركي الوعاء على النار لمده 10 دقائق اخرى قبل التقديم(نسلق البازلاء نص سلقه علشان تكون مستويه مع الارز