طريقة عمل الحجازيه الاسكندرانى

 طريقة عمل الحجازيه الاسكندرانى

 

 

طريقة عمل الحجازيه الاسكندرانى

 

طريقة عمل الحجازيه الاسكندرانى:

===================

المكوّنات:

======
** 2 كوب دقيق بسبوسه.
** 2 كوب دقيق.
** كوب زيت علي سمن.
** 2 معالق سكر.
** 3/4 كوب ماء دافي.
** كيس خميره فوريه(معلقه كبيره).
** رشه ملح.

للحشو:

=====
** كوب دقيق بسبوسه.
** كوب سكر.
** معلقتين كبار قرفه.
** معلقه كبيره كاكاو.
** فانيليا.
** 4 معالق كبار ماء.

طريقة التحضير:

===========
** نقلب الخميره مع السكر والماء الدافي ونتركهم علي جنب.
** في طبق ننزل بدقيق البسبوسه والدقيق والسمن والزيت ورشه الملح ونبسهم كويس جدا.
** ننزل بالماء الدافي علي الخليط ونعجنهم كويس ونغطيهم ونتركه نص ساعه.
** في طبق ننزل بدقيق البسبوسه والسكر والفانيليا والماء ونقلبهم كويس.
** في صاح مدهون بالسمن نفرد اكتر من نص العجينه وننزل بالحشو ونفرد باقي العجين ونضعه علي الحشو ونضغط كويس ونعمل عليها خطوط بالشوكه ونقطعها ونتركها تخمر نص ساعه.

ملحوظه: مقاس الصاج للكميه دي 20×30.

** ندخلها فرن متوسط الحراره لمده 20دقيقه او لحد ما تتحمر من تحت ونولع الشوايه اخر 5دقايق.
** نتركها تبرد ونقدمها بالهنا والشفا.

 

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2

Advertising Space