طريقة عمل الحجازيه الاسكندرانى
طريقة عمل الحجازيه الاسكندرانى:
===================
المكوّنات:
======
** 2 كوب دقيق بسبوسه.
** كوب زيت علي سمن.
** 2 معالق سكر.
** 3/4 كوب ماء دافي.
** كيس خميره فوريه(معلقه كبيره).
** رشه ملح.
للحشو:
=====
** كوب دقيق بسبوسه.
** كوب سكر.
** معلقتين كبار قرفه.
** معلقه كبيره كاكاو.
** فانيليا.
** 4 معالق كبار ماء.
طريقة التحضير:
===========
** نقلب الخميره مع السكر والماء الدافي ونتركهم علي جنب.
** في طبق ننزل بدقيق البسبوسه والدقيق والسمن والزيت ورشه الملح ونبسهم كويس جدا.
** ننزل بالماء الدافي علي الخليط ونعجنهم كويس ونغطيهم ونتركه نص ساعه.
** في طبق ننزل بدقيق البسبوسه والسكر والفانيليا والماء ونقلبهم كويس.
** في صاح مدهون بالسمن نفرد اكتر من نص العجينه وننزل بالحشو ونفرد باقي العجين ونضعه علي الحشو ونضغط كويس ونعمل عليها خطوط بالشوكه ونقطعها ونتركها تخمر نص ساعه.
ملحوظه: مقاس الصاج للكميه دي 20×30.
** ندخلها فرن متوسط الحراره لمده 20دقيقه او لحد ما تتحمر من تحت ونولع الشوايه اخر 5دقايق.
** نتركها تبرد ونقدمها بالهنا والشفا.
Labels:
حلويات