طريقة عمل خلطة السبع بهارات والعشر بهارات
طريقة عمل خلطة السبع بهارات والعشر بهارات
( بهارات اللحمه__ وبهارات الفراخ )
( والسبع بهارات__ والعشر بهارات )
وهي البهارات الضروريه في اي مطبخ بنضيفها علي الصلصه المكرونه اللحمه الفراخ اي تتبيلات بجد بتضيف ليها طعم فحبيت اعملها بطريقه صحيحه ومظبوطه100% وافيدكم بيها انا مش هتكلم عن حلاوتها وقد ايه ريحتها بتبقي تحفه
السبع بهارات
2 م ك كبابه صيني (البهار الحلو)
م ك فلفل اسود
نصف م ك قرنفل (مسمار)
ربع م ص جوز الطيب
نصف م ك جبهات(هيل)
نصف م ك قرفه
نصف م ك جنزبيل
العشر بهارات
م ك من كزبره ناشفه
م ك كبابه صيني
م ك فلفل اسود
م ك ثوم بودره
م ك بصل بودره
م ك قرنفل
م ك زرورد زيت عطري
م ك جبهات
م ك مستكه مش مليانه عشان ميمررشي
م ك قرفه
بهارات لحمه
م ك كمون
م ك جبهات
ربع م ك قرفه
نصف م ص قرنفل
نصف م ص كاري
نصف م ص كركم
نصف م ص كبيبه صيني
نصف م ص بابريكا
نصف م ص كركم
نصف م كزبره
بهارات الفراخ
2 م ك جنزبيل
2 م ك كزبره
م ك كاري
م ك كركم
م ك زعتر
م ك ثوم بودر
م ك بصل بودره
نصف م ك بابريكا
ملحوظه هامهكل خلطه بهار يعبا في برطمان وتاخدي على اد طلبك يعني ملعقه كبيره لكل طبخه ووصفه واحتفظي بالباقي في مكان جيد التهويه بعيد عن الضوء
Labels:
معلومة