كيكة الشيكولاتة بلاك فورست
كيكة الشيكولاتة بلاك فورست
المقادير
واحد وربع كوب دقيق
واحد ونصف كوب سكر
فانيليا
6 بيضات
4 ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة صغيرة بيكنج بودر
نصف كوب كاكاو
شربات
شيكولاتة بيضاء
شيكولاتة بنى
كريز
شيكولاتة مبشورة
كريز بدون بذر مطبوخ فى شربات
الكريمة المخفوقة
2 كوب كريمة خفق لبانى
ربع كوب سكر بودرة منخول
ربع ملعقة صغيرة فانيليا
خطوات التحضير
- اضربى السكر مع الزبدة و الفانيليا فى العجان باستخدام المضرب السلك
- اخلطي الدقيق مع الكاكاو و البيكنج بودر
- اضيفى البيض الى الزبدة و السكر و اتركيهم يتجانسوا جيداً فى العجان
- ضيفى خليط الدقيق تدريجياً و اتركيه يندمج مع خليط الزبدة
- ضعيه فى صينية مدهونة بزبدة و دقيق و ادخليها فرن ساخن على درجة حرارة 180
- خرجيها و قطعيها لثلاث طبقات
طريقة حضير الكريمة المخفوقة
- اخفقى الكريمة مع الفانيليا حتى تصبح سائلة تماماً
- ضيفى السكر و اخفقى حتى تصبح متماسكة مرة اخرى
- احضرى شريط بلاستيك و افردى عليه الشيكولاتة البيضاء ثم شكليها بالمشط او الشوكة على شكل زجزاج و اتركيها تبرد ثم افردى عليها شيكولاتة بنى و اتركيها تبرد
- احضرى قالب تزين مفرغ و افردى بداخله الشريط على الحروف ليكون محيط الكيكة
- ضعى اول طبقة من الكيك و ضعى عليها الشربات بالكريز لتتشرب ثم طبقة من الكريمة
- كررى العمليه لطبقة اخرى و اجعلى الكريمة متساوية من السطح و اتركيها تبرد
- افصلى القالب و زينيها بالكريمة المخفوقة و الكريز ثم ضيفى الشيكولاتة المبشورة من المنتصف
تعليقات
إرسال تعليق