شوربة الجمبري بالكريمة

 شوربة الجمبري بالكريمة

 

 

شوربة الجمبري بالكريمة

شوربة الجمبري بالكريمة

المقادير

• نصف كيلو جمبري مقشر ونظيف
• ٣ كوب حليب
• ٢ كوب ماء
• كوب بصل مفروم
• ٣ فصوص ثوم مهروس
• نصف كوب كريمة طهي
• ٣ معالق كبيرة بقدونس مفروم
• معلقتين كبار زيت
• معلقتين كبار زبدة
• معلقتين كبار دقيق
• ملح وفلفل أسود

طريقة التحضير

• في حلة على نار متوسطة، نضيف قشور الجمبري مع الماء ونسيبها تغلي لمدة ربع ساعة، وبعدها نصفي القشور ونحتفظ بالماء.
• في حلة تانية، نسخن الزيت ونضيف الجمبري، ونقلبه على نار هادية لحد ما لونه يبقى زهري، ثم نرفعه من الحلة ونسيبه على جنب.
• في نفس الحلة، نضيف الزبدة ونشوح البصل والثوم لحد ما يدبلوا.
• نضيف الدقيق بدلًا من النشا، ونقلب لمدة دقيقتين، وبعدين نضيف الحليب بالتدريج مع التقليب المستمر.
• نضيف ماء قشور الجمبري ونقلب، وبعدها نرجع الجمبري للحلة ونضيف كريمة الطهي والملح والفلفل الأسود، ونسيب الشوربة على نار هادية لمدة ١٠ دقايق.
• نغرف الشوربة في أطباق التقديم، ونزينها بالبقدونس، ونقدمها ساخنة
بالهنا والشفا  

 

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2