طريقة عمل الكحك 2024
طريقة عمل الكحك الدايب بالسمن الساخن كحك جدتي 

المقادير:::
كيلو دقيق =٧ كوب و نصف
٥٥٠ جرام سمن = ٢ كوب و نصف لو بتحبوا الكحك ناعم أوي
و ممكن ٢ كوب و ربع=٥٠٠ جرام لكحك ناعم وسط
كيس خميرة فورية
نصف كوب ماء دافئ
2ملعقة كبيرة سمسم
ملعقة صغيرة ريحة كحك
ملعقه كبيرة سكر
رشة ملح
كوب سكر بودرة للتقديم
طريقة التحضير::
-يوضع السمن في حلة عميقة واسعة علي نار متوسطة حتي يسخن جدا
_في وعاء عميق يوضع الدقيق و السمسم و ريحة الكحك و رشة ملح ثم يصب السمن الساخن بحذر علي الدقيق و نقلب بملعقة حتي يبرد قليلًا
_توضع الخميرة و معلقة السكر و الماء الدافيء و نقلبهم جيدا و تترك لتخمر ٥ دقائق
- نكمل عجن او نبس الدقيق مع السمن باليد حتي يتشرب الدقيق كل السمنة تمام و يبرد قليلا ثم تضاف الخميرة و نستمر بالعجن
-يضاف الحليب او الماء و نعجن جيدا حتي تتكون عجينة لو عملنا كحكة اختبار منها تكون مش بتشقق ثم يغطي العجينة و تترك لتخمر لمدة ساعة
نقوم بعمل كرات من العجين و نفردها قليلا ثم نضع الحشوة في المنتصف و نغلق العجينة عليها جيدا و يمكن تزينها بالنقاش او ببصامة الكحك حسب الذوق
يوضع الكحك في صينية غير مدهونة و يوضع في فرن ساخن مسبقا علي درجة حرارة ١٨٠ لمدة من ٢٥الي٣٥ دقيقة او حتي تأخذ لون ذهبي من الأسفل و نفتح الشواية دقيقتين لتأخذ لون ذهبي من الأعلي و بالهنا والشفا
مدة التسوية بتختلف حسب حجم الكحك
Labels:
معلومة