طواجن سي فود بالكريمة

 طواجن سي فود بالكريمة

 

 

طواجن سي فود بالكريمة

 

طواجن سي فود بالكريمة 🍤🦑🦐🦞🦀

📝 المقادير:

نص كيلو سي فود مشكل (جمبري، كاليماري، فيليه سمك)
بصلة صغيرة (مفرومة ناعم)
3 فصوص ثوم مفروم
فلفل ألوان (متقطع مكعبات صغيرة)
كوباية كريمة طبخ سائلة
ربع كوباية لبن (حليب)
2 معلقة كبيرة دقيق
2 معلقة كبيرة زبدة
ملح، فلفل أسود، بهارات سمك، رشة شبت مفروم
جبنة موتزاريلا للوش (اختياري)

🔪 الطريقة:

تشويح السي فود: في طاسة كبيرة على النار، سخني شوية زيت. شوحي السي فود المشكل على نار عالية لمدة 3-5 دقايق بس (عشان ميتشدش). طلعيهم من الطاسة وسيبهم على جنب.
تحضير الصوص الأبيض: في نفس الطاسة، سيحي الزبدة. شوحي البصل والثوم المفرومين لحد ما يدبلوا.
الدقيق: ضيفي الدقيق وقلبي لمدة دقيقة لحد ما الدقيق يستوي.
الكريمة واللبن: صبي كريمة الطبخ واللبن بالتدريج مع التقليب المستمر والسريع بالمضرب اليدوي عشان ميعملش كتل. استمري في التقليب لحد ما الصوص يتقل. 🥛
البهارات والفلفل: ضيفي الملح، الفلفل الأسود، بهارات السمك، ورشة الشبت المفروم. ضيفي الفلفل الألوان المتقطع. قلبي كويس.
السي فود: رجعي السي فود المشوح للصوص الأبيض وقلبي بالراحة.
تجميع الطواجن: صبي خليط السي فود بالكريمة في طواجن فخار صغيرة أو صينية بايركس. رشي على الوش جبنة موتزاريلا (لو بتحبي).
الخبز: دخلي الطواجن فرن سخن على درجة حرارة 200°C لمدة 15-20 دقيقة، أو لحد ما الجبنة تسيح وتاخد لون دهبي.
التقديم: قدميها سخنة مع أرز أبيض أو عيش بلدي.

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

إرسال تعليق

إرسال تعليق