معلومة

صينية السردين بالزيت والليمون

 صينية السردين بالزيت والليمون

 

 

صينية السردين بالزيت والليمون

 

صينية السردين بالزيت والليمون 🍋🎣

📝 المقادير:

كيلو سردين بلدي (متنضف ومغسول كويس ومفتوح سنجاري "من البطن") 🐟
2 حبة طماطم (متقطعة شرايح) 🍅
2 بصلة كبيرة (متقطعة جوانح رفيعة) 🧅
فلفل أخضر رومي أو حار (متقطع شرايح) 🌶️
4 فصوص ثوم مفروم 🧄
عصير 3 ليمونات كبيرة 🍋🍋🍋
نص كوباية زيت زيتون 🍾
معلقة صغيرة كمون، ملح، شطة، كزبرة ناشفة 🧂🌿
كزبرة خضرا مفرومة 🌿

🔪 الطريقة:

تحضير التتبيلة: في طبق، اخلطي الثوم المفروم وعصير الليمون وزيت الزيتون والكمون والشطة والكزبرة الناشفة والملح. قلبي كويس جداً. 🥣
تتبيل السردين: تبلي السردين من جوه ومن بره بنص كمية التتبيلة اللي عملتيها. 🐟
تحضير الصينية: في صينية فرن، رصي شرايح البصل والطماطم والفلفل الأخضر. حطي عليهم رشة ملح وكمون. 🧅🍅🌶️
رص السمك: رصي السردين فوق طبقة الخضار. 🐟
الصوص: صبي باقي التتبيلة اللي فيها الليمون والزيت على وش السمك. 🍾🍋
الخبز: غطي الصينية بورق فويل ودخليها فرن سخن على درجة حرارة 200°C لمدة 25-30 دقيقة. شيلي الفويل آخر 5 دقايق عشان السمك يحمر خفيف. ☀️
التقديم: قدميه سخن ورشي عليه كزبرة خضرا مفرومة. بيتاكل بالعيش البلدي! وبالف هنا! 🥳

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

إرسال تعليق

إرسال تعليق