صينية السردين بالزيت والليمون
صينية السردين بالزيت والليمون 

المقادير:
2 حبة طماطم (متقطعة شرايح) 
2 بصلة كبيرة (متقطعة جوانح رفيعة) 
فلفل أخضر رومي أو حار (متقطع شرايح) 
4 فصوص ثوم مفروم 
عصير 3 ليمونات كبيرة 


نص كوباية زيت زيتون 
معلقة صغيرة كمون، ملح، شطة، كزبرة ناشفة 

كزبرة خضرا مفرومة 
الطريقة:
تحضير التتبيلة: في طبق، اخلطي الثوم المفروم وعصير الليمون وزيت الزيتون والكمون والشطة والكزبرة الناشفة والملح. قلبي كويس جداً. 
تتبيل السردين: تبلي السردين من جوه ومن بره بنص كمية التتبيلة اللي عملتيها. 
تحضير الصينية: في صينية فرن، رصي شرايح البصل والطماطم والفلفل الأخضر. حطي عليهم رشة ملح وكمون. 


رص السمك: رصي السردين فوق طبقة الخضار. 
الصوص: صبي باقي التتبيلة اللي فيها الليمون والزيت على وش السمك. 

الخبز: غطي الصينية بورق فويل ودخليها فرن سخن على درجة حرارة 200°C لمدة 25-30 دقيقة. شيلي الفويل آخر 5 دقايق عشان السمك يحمر خفيف. 
التقديم: قدميه سخن ورشي عليه كزبرة خضرا مفرومة. بيتاكل بالعيش البلدي! وبالف هنا!

إرسال تعليق