جربي البطاطس الجمبري …بطريقة مطاعم الفول والطعمية
جربي البطاطس الجمبري
…بطريقة مطاعم الفول والطعمية
اسمها كده عشان شكلها بعد القلي بيبقى شبه الجمبري، وقرمشتها تحفة 

المقادير:











الطريقة:
تحضير البطاطس:
قشري البطاطس وقطّعيها صوابع متساوية.
انقعيها في مية بردة 15 دقيقة عشان النشا يقل وتطلع مقرمشة أكتر.
صفيها وجففيها كويس جدًا بمنديل مطبخ.
تحضير الخليط:
في طبق عميق، اخلطي الدقيق مع الملح، الفلفل، البابريكا، البصل البودر، الثوم البودر، الكركم، والبيكنج بودر.
ضيفي المية الفاترة بالتدريج وقلّبي لحد ما القوام يبقى شبه خليط الكريب (لا تقيل ولا سايل).
التغليف:
غمسي البطاطس في الخليط لحد ما تتغلف كويس.
لو عاوزة قرمشة زيادة، دخليها التلاجة نص ساعة قبل القلي.
القلي:
سخني زيت غزير على نار متوسطة.
نزلّي البطاطس واحدة واحدة علشان ما تلزقش.
قلبي لحد ما تاخد لون دهبي مقرمش.
طلعيها على مناديل مطبخ تمتص الزيت الزيادة.
تكات النجاح:



قدميها سخنة مع الكاتشب والمايونيز… وبالهنا والشفا
صلوا على الحبيب المصطفى ﷺ