سر من أسرار المطاعم لعمل السمك المقلى المقرمش أبو لون ذهبى

سر من أسرار المطاعم لعمل السمك المقلى المقرمش أبو لون ذهبى

 

 

سر من أسرار المطاعم لعمل السمك المقلى المقرمش أبو لون ذهبى

 

سر من أسرار المطاعم لعمل السمك المقلى المقرمش أبو لون ذهبى

المقادير

2 كيلو سمك
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ربع كوب عصير ليمون
ملعقة ونصف صغيرة ملح
ملعقة صغيرة
( كمون - كسبرة)
نصف ملعقة صغيرة
( بودرة ثوم- زنجبيل بودر- شطه)
ربع ملعقة صغيرة
( كركم - فلفل أسود)

للتغطية

3 كوب دقيق
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة كركم
نصف ملعقة صغيرة
(بودرة ثوم - فلفل أسود)
زيت للقلي

الطريقة

هنضف السمك ونعمل فيه فتحات من الضهر هنخلط مقادير التتبيلة ونحشيه فى البطن والفتحات
فى طبق هنضع كوب دقيق من مقادير التغطية مع الكركم وبودرة الثوم والفلفل الأسود والملح وكوباية مايه ونقلب وفى طبق نضع باقى الدقيق هناخد السمك ننزله فى خليط الدقيق والماء ثم يغلف فى الدقيق والخطوة دى اللى بيعملوها فى مطاعم السمك بتخلى السمك مقرمش
نقلى السمك فى زيت ساخن نطلع السمك على مصفاه علشان يفضل مقرمش المناديل بتخلى السمك طرى
يقدم مع الأرز الصيادية والسلطة

وبألف هنا وعافيه

صلو علي من أشرق الكونُ بنورِه...
"مُحَمَّدﷺ"
الْلَّھُمَّ صَلِ وَسَلِّــــمْ وَبَارك عَلّىَ نَبْيِّنَا مُحَمّدٍﷺ

 

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2