اللحمة مش بتتغسل ولا تتنقع ولا تفكها من التجميد برا الثلاجة
اللحمة مش بتتغسل ولا تتنقع ولا تفكها من التجميد برا الثلاجة ولكن بتتشطف سريعا بماء جاري للتخلص من اي شوائب مثل العظام والاتربه وتجفف ثم تتطهى او تحفظ في الفريزر

غسيل اللحمه بالماء لا يقتل البكتريا بالعكس بينشرها في الحوض لذلك بعد شطفها يجب تطهير الحوض بكلور او محلول حمضي زي الليمون والخل الابيض لكن البكتريا اللي في اللحمه بتضيع بالطهي عند حراره تتعدى ٧٠ درجة
شطف اللحمة مش بيضيع فايدتها ولكن انك تجمدها وتفكها خارج الثلاجة او تنقعها ده اللي بيضيع فايدتها
السائل الاحمر اللي بينزل من اللحمه لم تفك من التجميد ده كل فوائد اللحمه وده مش دم
بنحتفظ باللحمه في الفريزر على قد كميه الطبخ وتطهى وهي مجمده ماعدا لو حتتعمل في شوربه لازم تفكها في التلاجة في اول رف
لو انت ضامن مصدر اللحمه ( مثل لحمه الاضحيه ) لا داعي لشطفها اصلا لكن لو من جزار يفضل شطفها
الكبده مش بتتشطف بما بتتشطف بلبن وليمون وكمون برده لو مش مضمون مصدرها
عود نفسك اي حاجة مسكها شخص غيرك لازم تتشطف تحت ماء جاري احنا مش ضامنين مستوى النظافة الشخصية للاشخاص
Labels:
معلومة