مكرونة وايت صوص بالجمبري زي المطاعم

مكرونة وايت صوص بالجمبري زي المطاعم

 

 

مكرونة وايت صوص بالجمبري زي المطاعم

مكرونة وايت صوص بالجمبري زي المطاعم   

المقادير

• كيس مكرونة سباجيتي أو فيوتشيني
• ربع كيلو جمبري مقشر ومتوسط الحجم
• 3 فصوص ثوم مفروم ناعم
• ملعقة كبيرة زبدة
• ملعقة كبيرة زيت زيتون
• ملعقة كبيرة دقيق
• كوب ونصف كريمة طبخ
• كوب حليب
• نصف ملعقة صغيرة بابريكا
• نصف ملعقة صغيرة ملح
• رشة كمون
• رشة فلفل أسود
• ربع كوب جبنة بارميزان او جبنة رومي (مبشورة)
• كزبرة خضراء مفرومة (للتزيين)

طريقة التحضير

1. سلق المكرونة:

• في حلة كبيرة، اغلي ماء بكمية كافية وضيفي رشة ملح.
• اسلقي المكرونة لحد ما تبقى “ألدنتي” (يعني مستوية بس فيها شوية قرشة خفيفة).
• صفيها من الماء، واحتفظي بكوب من ماء السلق لاستخدامه لاحقًا.

2. تجهيز الجمبري

• في طبق، تبلي الجمبري بالثوم المفروم، البابريكا، الكمون، ورشة ملح وفلفل أسود.
• في طاسة سخنة، ضيفي الزبدة مع زيت الزيتون، ثم شوحي الجمبري لمدة ٣ دقائق على نار متوسطة لحد ما يتغير لونه ويبقى ذهبي.
• طلعيه من الطاسة وسيبيه على جنب.

3. تحضير الصوص الأبيض

• في نفس الطاسة اللي شوحتي فيها الجمبري، ضيفي ملعقة زبدة تانية، وبعدها الدقيق، وقلبي بسرعة لحد ما يبقى لونه ذهبي فاتح.
• ضيفي الحليب والكريمة بالتدريج مع التقليب المستمر عشان الصوص ما يكلكعش.
• بهري الصوص بالملح، الكمون، البابريكا، ورشة فلفل أسود، وقلبي لحد ما القوام يتقل شوية.
• ضيفي الجبنة البارميزان وقلبي لحد ما تدوب في الصوص وتديكي قوام كريمي غني.

4. التجميع والتقديم

• ضيفي المكرونة المسلوقة للصوص وقلبيها كويس عشان تتشرب الطعم.
• لو الصوص تقيل، ممكن تضيفي شوية من ماء سلق المكرونة لحد ما توصلي للقوام المطلوب.
• رجّعي الجمبري للطاسة وقلبي كل حاجة مع بعض.
• قدمي المكرونة في طبق واسع، وزينيها بالكزبرة المفرومة.

 تركات تديكي نفس طعم المطاعم

  •  استخدمي كريمة وحليب باردين عشان الصوص يطلع ناعم من غير تكتلات.
  •  دايمًا شوحي الجمبري على نار متوسطة مش عالية، عشان يفضل طري ومش ناشف.
  •  الجبنة البارميزان هي السر اللي بيدّي الوايت صوص الطعم الكريمي الفاخر، ما تستغنيش عنها.
  •  ممكن تضيفي شوية عصير ليمون على الجمبري بعد تشويحه، هيبرز نكهته أكتر.
  •  ما تسلقيش المكرونة زيادة عن اللزوم، عشان لما تدخل الصوص ما تبقاش معجنة.
  •  لو بتحبيها سبايسي، ممكن تضيفي رشة شطة أو شريحة فلفل أحمر حار مع الجمبري
بالهنا والشفا 

 

Mohamed Elarby

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

Post a Comment

Previous Post Next Post

Post Ads 1

Post Ads 2