طريقة عمل البط بالمرتة
![]() |
طريقة عمل البط بالمرتة |
طريقة عمل البط بالمرتة
طريقة عمل البط بالمرتة
مقادير البط بالمرتة
مقادير البط بالمرتة
بطة اى حجم
2 بصل مقطع شرائح رفيعة
بصلة مقشرة
سمن
زبيب
مستكة
حبهان صحيح
ورق لورا
ملعقة صغيرة بهارات
ملعقة كبيرة ملح
ملعقة صغيرة فلفل أسود
ربع معلقة سكر
طريقة عمل البط بالمرتة :
طريقة عمل البط بالمرتة :
1- تنظف البطة جيدًا وننقعها في ماء بخل، وملح ثم نغسلها بالماء جيدًا.
2- يخلط البصل بالملح والفلفل الأسود، والبهارات ونضيف الزبيب، ونحشي البطة، ونغلقها بالخلة.
ممكن نشوح خليط البصل في معلقة سمنة قبل ما نحشي بيه البطة
3- في حلة على النار نضع معلقة سمنة والبصلة وورق اللورا،والحبهان والمستكة، حتى تأخذ البصلة لون ذهبي فاتح.
4- ثم نضع البطة و نشوحهاخمس دقائق.
5- نضيف ماء ساخنا وملحا وفلفل اسود ورشة سكر بتخلى اللحم طعمه جميل وبتسرع النضج ونتركها،حتى تمام النضج،
ثم تحمر بعد دهنها بمعلقة صلصة وملح وفلفل ومعلقة سمنة بالفرن ثم تقدم. وبالهنا
Labels:
معلومة