وصفة لحم بالبصل والفلفل الرومي.. ريحتها خطيرة وتذوب في الفم!
وصفة لحم بالبصل والفلفل الرومي.. ريحتها خطيرة وتذوب في الفم!
**
وصفة لحم بالبصل والفلفل الرومي.. ريحتها خطيرة وتذوب في الفم!
**

**
المكونات:**
- 1 كجم **لحم ضأن أو بقر** مقطع مكعبات (اختاروا لحم طري وعصير).
- 1 كجم **بصل** مكعبات (هيعطي حلاوة ورائحة ولا أروع!).
- 2 ملعقة كبيرة **زيت نباتي أو سمنة بلدي** (للقوام الغني والطعم الأصيل).
- 1 ملعقة صغيرة **بهارات لحمه** (سر النكهة!).
- **ملح وفلفل أسود** حسب الرغبة.
- 1-2 حبة **فلفل رومي** مقطع (لون وطعم
).

- نص كوب **ماء أو مرق** (لضمان اللحم طري وعصير).
**
الطريقة بالتفصيل:**
**
الطريقة بالتفصيل:**

1. **تسخين الزيت:** في حلة ثقيلة، سخني **السمنة أو الزيت** على نار متوسطة لحد ما تبدأ رائحتها تعطر المطبخ!
2. **تحمير اللحم:** أضيفي مكعبات اللحم وقلبيها لحد ما **تتحمر من كل الجهات** وتتغير لونها (هذه الخطوة سر العصارة!).
3. **إضافة الخضار:** نضيف **البصل والفلفل الرومي**، ونقلب مع اللحم لحد ما البصل يذبل شوية ويبدأ يطلع رائحته الحلوة.
4. **التتبيل الذهبي:** نرش **الملح والفلفل الأسود وبهارات اللحمة**، ويمكن نستغني عن البهارات لو مش عايزينها (بس هي الفرق!).
5. **الطهي على نار هادئة:** نغطي الحلة ونخليها **على نار هادئة جداً**، علشان اللحم يطبخ براحته ويستوي من غير ما يجف. كل شوية نفتح الغطاء ونقلب علشان لا يحترق.
6. **إضافة السوائل:** لو حسيتي بالحاجة، أضيفي **نص كوب ماء أو مرق**، وغطي تاني لحد ما اللحم يستوي تماماً ويبقى طري وعصير. لو لسه محتاج، زيدي نص كوب ثاني.
7. **اللمسة الأخيرة:** قبل الإطفاء بكم دقيقة، أضيفي **ملح زيادة لو محتاج**، واتركيها شوية عالنار علشان تتسبك.
8. **التقديم بلمسة مميزة:**
- جهزي **ورق فويل**، وصفي اللحم فيها، وحطيه فوق **فحمة** عشان يكسب رائحة مدخنة
(اختياري بس بيخليها تحفة!).

- قدميها مع **عيش بلدي ساخن أو أرز أبيض**، وهتسمعي كلمة "يا سلااام" من كل اللي هياكلوها!

**
نصيحة:** لو عايزين طعم أغمق، ممكن تحمري البصل زيادة شوية قبل إضافة اللحم!

**الجمال كل الجمال في البساطة.. جربوا الوصفة وقولولنا تجربتكم!**