شوربة توم يَم بالجمبري والمشروم
. شوربة توم يَم بالجمبري والمشروم:
المقادير:


* ربع كيلو جمبري
، متقشر ومتنضف.

* كوب مشروم فريش
، متقطع أنصاص.

* 3 كوب شوربة (سمك أو فراخ).
* عود عشب ليمون (Lemongrass)، أو بشر ليمونة كبيرة
.

* 2 شريحة زنجبيل فريش.
* 2-3 فلفل أحمر حار صغير
.

* 2 ملعقة كبيرة صوص سمك (Fish Sauce).
* عصير ليمونة كبيرة
(يُضاف في الآخر).

* كزبرة خضرا فريش
للتزيين.

الطريقة:
* غلي الشوربة بالنكهات: في حلة، حط الشوربة مع عشب الليمون (أو بشر الليمون)، والزنجبيل، والفلفل الحار
. سيبهم يغلوا على نار هادية 10 دقايق.

* إضافة المشروم والجمبري: ضيف المشروم وسيبه 5 دقايق، بعدين ضيف الجمبري.
* التسوية السريعة: اترك الجمبري 3-4 دقايق حتى يصبح لونه بينك.
* اللمسة الأخيرة: اطفي النار، وضيف صوص السمك وعصير الليمون الفريش.
* التقديم: اغرف الشوربة وزينها بورق الكزبرة الخضرا الفريش وقدمها ساخنة.