الكفتة المشوية
الكفتة المشوية
المقادير:
• 1 بصلة كبيرة مبشورة ومعصورة من الميّة
• 2 ملعقة كبيرة بقدونس مفروم ناعم
• ½ ملعقة صغيرة بهارات لحمة
• ½ ملعقة صغيرة فلفل أسود
• ½ ملعقة صغيرة بابريكا
معلقة صغيرة توابل كفته
• معلقه رشة قرفة ناعمه
• ملح حسب الرغبة
ربع م ص من البيكنج باودر. او كربوناتو
• سيخ خشب أو معدن (لو هتشيّويها على الفحم أو الجريل)
الطريقة:
1. في بولة كبيرة، اخلطي اللحمة مع البصل المعصور والبقدونس والتوابل كلها كويس جدًا.
2. غطّيها وسيبيها ترتاح في التلاجة ساعة على الأقل (كل ما تقعد أكتر تاخد طعم أحلى).
3. شكّلي الكفتة على شكل أصابع، وراعي تضغطيها كويس على السيخ علشان ما تفكش.
4. لو على الفحم أو الجريل: سخني الجريل أو الفحم كويس، وادهني الكفتة بشوية زيت خفيف، واشويها على نار متوسطة وقلبية كل شوية لحد ما تستوي وتاخد لون مشوي حلو.
5. لو في الفرن: حطيها في صينية مدهونة زيت، ودخليها فرن سخن على حرارة 200° حوالي 20 دقيقة، ثم شغلي الشواية 5 دقايق علشان تحمّر.
نصائح مهمة:
• ممكن تضيفي ملعقة صغيرة من الدقيق أو بقسماط ناعم لو حسيتِ إنها طرية زيادة.
• لو هتشيّوي على الفحم، ممكن تحطي قطعة فحم مولعة في طبق ألومنيوم صغير جوا الصينية وتغطيها علشان تاخد ريحة الفحم