كباب الحلة
كباب الحلة 

كباب الحلة 



المقادير


• ½ كيلو لحمة مكعبات (يفضل وش فخدة أو كتف)
• 2 بصلة كبيرة مقطعة جوانح
• 2 معلقة كبيرة سمنة أو زيت
• ملح – فلفل – بهارات لحمة – رشة قرفة – رشة جوزة الطيب
• 1 فص حبهان + ورقة لورا (اختياري)
• كوب مية أو شوربة
الطريقة


1. تشويح اللحمة:
• في حلة سخنة، حطي السمنة وشوّحي فيها اللحمة على نار عالية لحد ما لونها يغمق من كل الجوانب (ده بيحبس العصارة جواها).
• شيلي اللحمة على جنب.
2. البصل

• في نفس الحلة، نزلّي البصل وشوّحيه لحد ما يطرى وياخد لون دهبي.
• رجّعي اللحمة عليه، وضيفي الملح والفلفل والبهارات والقرفة وجوزة الطيب، وقلبّيهم مع بعض كويس.
3. التسوية

• ضيفي المية السخنة أو الشوربة لحد تغطي اللحمة نص تغطية.
• غطّي الحلة، وهدّي النار وسيبيها تستوي براحتها من 45 دقيقة لحد ساعة (حسب نوع اللحمة)، ولو المية قلت زودي شوية.
• لما اللحمة تستوي و”تتحوّل لونها لبني غني”، وسيبيها تغلي شوية لحد ما الصوص يتقل ويبقى تقيل كده وبيغلف اللحمة.


قدّميها سخنة مع رز أبيض أو رز بشعرية أو حتى عيش بلدي وسلطة، وهتلاقي طعمها “ملكي” 

بالهنا والشفا![]()