كباب الحلة

 كباب الحلة

 

 

كباب الحلة

 

كباب الحلة 🥩🧑‍🍳

✅ المقادير👇🏻

• ½ كيلو لحمة مكعبات (يفضل وش فخدة أو كتف)
• 2 بصلة كبيرة مقطعة جوانح
• 2 معلقة كبيرة سمنة أو زيت
• ملح – فلفل – بهارات لحمة – رشة قرفة – رشة جوزة الطيب
• 1 فص حبهان + ورقة لورا (اختياري)
• كوب مية أو شوربة

🔥 الطريقة👇🏻

1. تشويح اللحمة:
• في حلة سخنة، حطي السمنة وشوّحي فيها اللحمة على نار عالية لحد ما لونها يغمق من كل الجوانب (ده بيحبس العصارة جواها).
• شيلي اللحمة على جنب.
2. البصل👇🏻
• في نفس الحلة، نزلّي البصل وشوّحيه لحد ما يطرى وياخد لون دهبي.
• رجّعي اللحمة عليه، وضيفي الملح والفلفل والبهارات والقرفة وجوزة الطيب، وقلبّيهم مع بعض كويس.
3. التسوية👇🏻
• ضيفي المية السخنة أو الشوربة لحد تغطي اللحمة نص تغطية.
• غطّي الحلة، وهدّي النار وسيبيها تستوي براحتها من 45 دقيقة لحد ساعة (حسب نوع اللحمة)، ولو المية قلت زودي شوية.
• لما اللحمة تستوي و”تتحوّل لونها لبني غني”، وسيبيها تغلي شوية لحد ما الصوص يتقل ويبقى تقيل كده وبيغلف اللحمة.
✨ للتقديم👇🏻
قدّميها سخنة مع رز أبيض أو رز بشعرية أو حتى عيش بلدي وسلطة، وهتلاقي طعمها “ملكي” 👌🏻
بالهنا والشفا ❤️ 

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

إرسال تعليق