طريقة عمل الرقاق الطري الفلاحي من غير فرن ولا خميرة

 طريقة عمل الرقاق الطري الفلاحي من غير فرن ولا خميرة

 

 

 


طريقة عمل الرقاق الطري الفلاحي من غير فرن ولا خميرة

سهل وسريع وطعمه يجنن
صلوا على الحبيب المصطفى

المكونات:

– 2 كوب دقيق
– رشة ملح
– معلقة صغيرة سكر
– معلقة صغيرة سمن بلدي
– لبن رايب للعجن

الطريقة بالتفصيل:

1- حطي كل المكونات في العجانة أو في طبق لو هتعجني بإيدك.
2- ضيفي اللبن الرايب بالتدريج لحد ما العجينة تلم معاكي وتبقى طرية وملساء.
3- سيبي العجينة ترتاح نص ساعة في طبق بلاستيك وغطيها بفوطة نظيفة.
4- كوري العجينة كور صغيرة لو عايزة الرقاق صغير، أو كبيرة لو عايزة رقاق كبير.
5- افردي الكور على سطح مرشوش دقيق، وخليها أسمك سنة من ورق السيجار.
6- سخني طاسة تيفال كبيرة، وجهزي جمبك قماشة مبلولة بمية.
7- حطي أول رقّاقة على الطاسة، وأول ما تلاقيها اتحركت واحمرت خفيف، قلبيها بسرعة.
8- بعد كل رقّاقتين، امسحي الطاسة بالقماشة المبلولة علشان ما تسخنش جامد.
9- لازم نخلي بالنا الرقاق ما يتحرقش، إحنا عايزينه طري ومرن.
10- أول ما تطلعي الرقاق، دخليه في كيس نايلون علشان يفضل طري ومرن.
11- قدّميه مع الفطار، أو اعملي بيه سندوتشات شاورما وبطاطس… هيبقى طعمه خطير!
بالهنا والشفا
ويلا بقى… جربيها وقوليلي رأيك
متنسوش اذكروا الله وصلوا على الحبيب المصطفى

 

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

إرسال تعليق