طريقه تحضير الكرواسون الفرنسي

 طريقه تحضير الكرواسون الفرنسي

 

 

طريقه تحضير الكرواسون الفرنسي

 

طريقه تحضير الكرواسون الفرنسي 🥐

دقيق 1kg بروتين ١٢ -١٣%
سكر 120g
ملح 20g
عسل او تروملين 15g
خميره فوريه 20g لو خميره فريش40g
ماء بارد 250 4درجه مئويه
حليب بارد 200g
بيض 50g يعادل بيضه واحده
زبده للعجين 100g
زبده التصفيح او التبنيط 500g لكل 1700kgعجين

التحضير

1:خلط كل المكونات في العجان علي سرعه بطيئه لمده 2 دقيقه ثم السرعه العاليه لمده 8 دقائق حتي تصبح العجينه ناعمه وتكون شبكه الچلوتين متماسكه
2: راحه العجين لمده نص ساعه 30mins
3: تشكيل العجينه مستطيل 30*60ووضعها في الفريزر لمده ساعه ثم نضعها في الثلاجه درجه مئويه 4 لمده 12 ساعه تسمي هذه العمليه التخمير البطئ
4: فرد زبده التوريق 30*30
5:الطيات 1 :سنجل 1: دوبل طريقه الطيات
6: لمقاس 70g للقطعه مثل الصوره فرد العجينه مقاس 35*8 سمك الفرد ٣مل
7: تخمر علي درجه حراره 27 رطوبه 80 لمده 2ساعه
8:تلمع بالبيض والحليب
9: تخبز في درجه حراره 175لمده 20 دقيقه

 

A tech blog focused on blogging tips, SEO, social media, mobile gadgets, pc tips, how-to guides and general tips and tricks

إرسال تعليق