الكنافة بالنوتيلا اللى تسيح القلب
الكنافة بالنوتيلا اللى تسيح القلب
المكونات
٥٠٠ جم كنافة طازة 

كوب سمنة سايحة 

كوب كبير نوتيلا أو أى شوكولاتة سبريد بتحبيها 

نصف كوب سكر بودرة (اختيارى) 

كوب شربات (سيرب) تقيل وساخن 

---
طريقة التحضير

فتّتى الكنافة بإيدك أو بالمقص لقطع صغيرة
.

ضيفى السمنة السايحة وقلّبى كويس لحد ما كل شعرة تتغلف بالسمنة
.


ادهِنى صينية بالسمنة، وافردى نص كمية الكنافة واضغطى عليها بإيدك علشان تبقى متماسكة
.


افردى طبقة سخية من النوتيلا على الكنافة 
(حاولى تسيبي مسافة صغيرة من الأطراف علشان الحشو ما يطلعش).



حطى باقى الكنافة فوق النوتيلا وساويها، واضغطى برفق علشان تمسك نفسها
.


دخّلى الصينية فرن سخن على 180 درجة
، وسيبيها لحد ما وشها يبقى دهبى ومقرمش (حوالي 25-30 دقيقة).


أول ما تطلع من الفرن، صبّى عليها الشربات السخن، وسيبيها تشرب حلاوتها
.


قطعى قطعة وهى سخنة، هتلاقى النوتيلا سايحة بتسيل منها بشكل يجنن 
.


---
نصايح
ممكن تزودى شوية مكسرات مفرومة جوة مع النوتيلا
.

لو عايزاها أطرى، زودى شوية شربات.
تقدري تعمليها في قوالب صغيرة فردية للشكل الشيك
.

---
النتيجة النهائية
كنافة دهبى مقرمشة من بره، طرية وغنية من جوة، والنوتيلا سايحة بتخلى الطعم خرافة 
.

