البطاطس الجمبري زي المطاعم
البطاطس الجمبري زي المطاعم
المقادير:
• 3 حبات بطاطس متوسطة الحجم
• 2 كوب دقيق
• 1 ملعقة صغيرة ملح
• 1 ملعقة صغيرة فلفل أسود
• 1 ملعقة صغيرة بابريكا
• 1 ملعقة صغيرة بصل بودر
• 1 ملعقة صغيرة ثوم بودر
• 1 ملعقة صغيرة كركم
• 1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
• ماء فاتر (لتحضير الخليط)
• زيت غزير للقلي
طريقة التحضير:
1. تحضير البطاطس:
• قشري البطاطس وقطعيها صوابع متساوية.
• انقعيها في ماء بارد لمدة 15 دقيقة علشان النشا يقل وتكون مقرمشة أكتر.
• صفيها وجففيها كويس جدًا بمنديل مطبخ.
2. تحضير الخليط:
• في وعاء عميق، اخلطي الدقيق مع الملح، الفلفل الأسود، البابريكا، البصل البودرة، الثوم البودرة، الكركم، والبيكنج بودر.
• ضيفي الماء الفاتر بالتدريج وقلبي كويس بمضرب يدوي لحد ما توصلي لقوام شبه خليط الكريب، لا سميك ولا سايل.
3. التغليف:
• اغسلي البطاطس من النشا وصفيها كويس، وبعدين غمسيها في الخليط ده بحيث تتغلف كويس.
• لو عاوزة قرمشة أكتر، بعد ما تغمسي البطاطس حطيها في التلاجة 30 دقيقة قبل القلي.
4. القلي:
• سخني زيت غزير على نار متوسطة.
• نزلّي البطاطس واحدة واحدة علشان ما تلزقش في بعضها.
• قلبيها لحد ما تاخد لون دهبي مقرمش.
• طلعيها على مناديل مطبخ علشان تمتص الزيت الزيادة.
تكات لنجاح الوصفة:
- لازم الزيت يكون سخن كويس قبل القلي علشان البطاطس ما تشربش زيت.
- القلي يكون على نار متوسطة علشان تستوي من جوه وما تتحرقش من بره.
- تقدري تعيدي تحميرها مرة كمان بعد ما تبرد علشان تكون مقرمشة أكتر.
قدميها سخنة مع الكاتشب والمايونيز،وبالهنا والشفا
التسميات:
معلومة